Hvad er leasing?

Hvordan læser du et flexleasing tilbud?

Flexleasing er blevet endnu mere populært, hvilket også betyder flere udbydere samt en lang række forskellige tilbudstyper og opsætninger. Udfordringen er, at to leasingtilbud sjældent er sat ens op. Derfor skal du vide præcis hvad du bør kigge efter, når du sammenligner tilbud.

Hvordan læser du tallene?
Når du læser et flexleasingtilbud, er der som udgangspunkt 3 beløb at forholde sig til

1. Førstegangsydelsen,
2. Den månedlige ydelse
3. Restværdien

Disse tre beløb er alle lige vigtige. Se derfor aldrig alene på fx den månedlige ydelse.

Førstegangsydelsen
Beløbet består af en procentdel af bilens pris og indeholder normalvis nedskrivning på bilens restværdi. Ligger du en højere førstegangsydelse, dog maks. 30%, fås derfor en lavere restværdi.

Bemærk

Da de fleste biler taber en vis værdi henover leasingperioden, er det vigtigt, at bilen hvert år nedskrives til et realistisk niveau. Spørg derfor altid til, hvor meget der går til nedskrivning på bilens værdi.
Hos MB Group er førstegangsydelsen som udgangspunkt 100% nedskrivning på bilens restværdi, hvilket er med til at sikre en realistisk markedsværdi ved endt leasing.

Restværdien
Restværdien er det beløb, som bilen skal videresælges til efter endt leasing, eller som danner udgangspunkt for en ny leasingkontrakt. Det er vigtigt, at dette beløb afspejler en realistisk markedspris. Hvis restværdien i ét leasingtilbud er 40.000 kr. højere end i et tilsvarende tilbud, så er aftalen reelt 40.000 kr. dyrere.

Bemærk
Det kan være svært at vide, hvor meget bilen er værd om 12 eller 24 måneder, men det er alt andet lige lettere at estimere afskrivninger på en bil uden afgift, da den ikke bliver påvirket af ændringer i det politiske klima og dermed også afgiftssatserne. MB Group rådfører sig derfor altid med producenten for at kunne estimere restværdien og de forventede afskrivninger korrekt.

Månedlig ydelse
Den månedlige ydelse består af afgifter til staten, administration af leasingaftalen, finansieringen af bilen samt evt. nedskrivning. Hovedparten udgør afgifterne til staten, som efter flexleasing-princippet betales i procent pr. måned af det fulde afgiftsbeløb.

Bemærk: 
Denne procentsats afgøres af bilens alder, og er pt. som følgende:
• 2% pr. måned de første tre måneder af bilens levetid
• 1% fra 3 til 36 måneder
• 0,5% efter 36 måneder

Dette betyder, at biler som er ældre end tre år, altid er mest fordelagtige at flexlease, da du betaler den laveste procentsats.

Privat-, erhverv-, eller splitleasing – hvilken form skal jeg vælge?

Overvejer du flexleasing, er der flere leasingformer at vælge imellem. De typiske former er erhverv- og privatleasing, men i flere tilfælde kan splitleasing eller sæsonleasing være oplagte valg.

Hvis du er i tvivl så er vi altid tilgængelige og kan vejlede dig på området alt efter dit individuelle behov. 

beregningsprincipper for registreringsafgiften nedsættes særligt, når bilen bliver 3 år.

Hvem ejer bilen?

Bilen indregistreres gennem MB Group med et finansieringsselskab som ejer og leasingtager som bruger. Efter endt leasingperiode skal leasingtager anvise en køber som er CVR registreret, der indfrier bilens restværdi. Eller alternativt forlænge leasingaftalen på en ny kontrakt.

Krav til dig som kunde

  • Kreditgodkendelse af finansieringsselskabet

  • Ingen i husstanden må være registreret i RKI